ГоловнаПолітика

Порошенко: Верховним головнокомандувачем не може стати людина з наркозалежністю

Повторні аналізи готовий оплатити Володимир Кличко.

Порошенко: Верховним головнокомандувачем не може стати людина з наркозалежністю
Фото: EPA/UPG

Чинний президент, кандидат у президенти України Петро Порошенко заявив про намір на початку наступного тижня пройти тест у Добровільній антидопінговій асоціації (VADA), як це раніше запропонував кандидатам у президенти боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко.

Про це Порошенко сказав у прямому ефірі телеканалу "Україна".

"Негайно, як сказав Володимир Кличко, на початку наступного тижня приїде сюди і керівництво, і експерти цієї організації. І я хочу заявити: я ці тести пройду відразу ж після прибуття. Вважаю, що це надзвичайно важливо. Вважаю, що буде надзвичайно великою загрозою, коли є підозра, що кандидатом у президенти, навіть президентом України, Верховним головнокомандувачем може стати людина, котра, не виключено, має наркотичну залежність", - заявив президент.

Екс-чемпіон світу Володимир Кличко, який завершив спортивну кар'єру 2017 року, записав відеозвернення, в якому закликав кандидатів у президенти пройти кваліфікований повторний тест на наявність у крові заборонених препаратів або алкоголю.

"Не обманюйте себе і нас, громадян України, які хочуть обрати "чистого" президента", - заявив він і запропонував оплатити витрати на перездачу аналізів кандидатами.

Нагадаємо, 3 квітня, Зеленський записав відеозвернення, в якому покликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і закликав пройти медогляд. Кандидати повинні пройти обов'язково медичну експертизу, щоб показати, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів... Країні потрібен здоровий президент", - заявив Зеленський.

5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський", а Зеленський - у приватній лабораторії.

Штаб Порошенка заявив, що Зеленський здав аналізи не навсправжки, не всерйоз.

Того самого дня Зеленський виклав у Facebook результати дослідження на наркотики з датою взяття крові 2 квітня, а потім змінив на 5 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram