ГоловнаПолітика

Вакарчук - виборцям: "Не дайте підмінити сенс формою"

"Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебень проти серіалу".

Вакарчук - виборцям: "Не дайте підмінити сенс формою"
Фото: стоп-кадр

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук записав звернення до виборців, в якому прокоментував перебіг виборчої кампанії і закликав вимагати у кандидатів у Президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років і які конкретні шляхи реалізації цього бачення.

"Давайте розберемося, про що ж насправді всі говорять? Будуть дебати чи не будуть. Де вони відбудуться. Хто їх буде модерувати. Хто, які аналізи при цьому повинен здавати. Хіба це ті речі, які дійсно дозволять нам зробити усвідомлений вибір?", - сказав він.

Вакарчук заявив, що він як виборець хотів би знати відповідь на запитання, як той чи інший кандидат у Президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права.

"Яка програма реформування судової системи? Як вони збираються повертати додому наших військовополонених і політичних в'язнів, які перебувають зараз у російських в'язницях? Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас? Як їхні повноваження і політичний капітал вони використають для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх? І, нарешті, яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення?", - заявив громадський діяч.

Він зазначив, що протягом всієї президентської кампанії зміст підміняється формою. "Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебень проти серіалу".

"Дорогі виборці, не дайте підмінити сенс - формою. Вимагайте у кандидатів у Президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років? І які конкретні шляхи реалізації цього бачення. Зміст важливіший, ніж форма", - резюмував Вакарчук.

Нагадаємо, напередодні першого туру президентських виборів Вакарчук закликав українців не голосувати "по приколу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram