ГоловнаПолітика

Луценко доручив активізувати розслідування "справи Курченка"

Генпрокурор також доручив провести інвентаризацію матеріалів.

Луценко доручив активізувати розслідування "справи Курченка"
Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

У рамках розслідування злочинів, інкримінованих бізнесмену Сергію Курченку й іншим чиновникам з оточення екс-президента Віктора Януковича, посилено групу прокурорів, а також буде проведено інвентаризацію "справи Курченка".

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури в Фейсбуці.

"Окремі ЗМІ продовжують маніпулювати навколо гучних прізвищ, які згадуються в "КурченкоГейті". Прогнози "експертів щодо внутрішніх репресій, змін групи прокурорів, "втрати" доказів і таке інше не виправдалися", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що генпрокурор Юрій Луценко під час наради з групою слідчих і прокурорів наголосив на необхідності активізації розслідування.

"З цією метою генпрокурор доручив: значно посилити групу прокурорів у "КурченкоГейті", звернутися до суду з клопотанням про передачу в управління агентству АРМА активів групи компаній "Український медіа-холдинг"... Провести інвентаризацію матеріалів, відрядити прокурорів за кордон з метою забезпечення арештів виявлених активів фігурантів "КурченкоГейту" в іноземних юрисдикціях, активізувати роботу прокурорів і слідчих у напрямку встановлення інших причетних осіб, злочинним шляхом здобутих коштів і майна", - повідомили в Генпрокуратурі.

Луценко підкреслив, що "забезпечить захист від будь-якого політичного або інформаційного тиску на слідчих і прокурорів".

У ГПУ нагадали, що в окремому провадженні стосовно Курченка вже завершено досудове розслідування і відкрито матеріали для ознайомлення.

"Триває розслідування, під час якого перевіряють причетність інших осіб до вчинення кримінальних правопорушень, які інкримінують Курченку і пов'язаним з ним особам", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, під час розслідування справи Курченка було встановлено десятки осіб, які брали участь у роботі його злочинного угруповання. На сьогодні підозру пред'явили 98 особам, у тому числі 12 вищим посадовим особам центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівникам обласних державних адміністрацій, 14 співробітникам керівного складу державних підприємств.

42 людини вже пішли під суд, винесено 27 обвинувальних вироків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram