ГоловнаПолітика

ЄС закликав Росію припинити допомагати бойовикам на Донбасі грошима і зброєю

У Відні відбулося засідання Постійної ради ОБСЄ.

ЄС закликав Росію припинити допомагати бойовикам на Донбасі грошима і зброєю
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз глибоко стурбований інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу в непідконтрольних уряду України районах Донбасу і закликає Росію негайно припинити підживлювати конфлікт фінансово і військово.

Про це йдеться в заяві Європейського Союзу, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ 4 квітня у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Ми вкотре закликаємо Росію негайно припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову та військову підтримку збройним формуванням, і ми залишаємося глибоко стурбовані інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу в районах, контрольованих підконтрольними Росії збройними формуваннями", - йдеться в заяві.

Відзначається, що ЄС залишається непорушним у своєму заклику до всіх сторін негайно і в повному обсязі виконати Мінські угоди і поважати свої зобов'язання з метою досягнення стійкого політичного врегулювання конфлікту відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ.

"Ми закликаємо Росію повністю взяти на себе відповідальність у цьому і використовувати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, щоб повністю виконати Мінські зобов'язання. Повагу до цих принципів і зобов'язань слід відновити", - наголошується в заяві.

Раніше в Міноборони повідомили, що на Донбасі "проходять практику" курсанти російських військових ВНЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram