ГоловнаПолітика

ЦВК закликала не маніпулювати громадською думкою щодо дебатів

Офіційні теледебати на UA: Перший відбудуться 19 квітня.

ЦВК закликала не маніпулювати громадською думкою щодо дебатів
Фото: Макс Требухов

Центральна виборча комісія закликала не маніпулювати громадською думкою щодо проведення теледебатів. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

"Центральна виборча комісія закликає всіх суб'єктів виборчого процесу, телерадіокомпанії, громадські організації та експертів на цьому етапі не маніпулювати громадською думкою щодо проведення теледебатів. Дотримання вимог закону при проведенні виборчих процедур є гарантією чесних виборів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до встановлення Центральною виборчою комісією результатів голосування в день виборів президента України 31 березня 2019 року проведення передвиборної агітації в будь-яких її формах є грубим порушенням вимог закону, а дискусії між суб'єктами виборчого процесу щодо місця і умов проведення теледебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація.

Також в ЦВК відзначили, що Закон "Про вибори президента України" передбачає три види дебатів. Теледебати проводяться між кандидатами на пост президента, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, в разі призначення Центральною виборчою комісією повторного голосування, відповідно до частин першої - п'ятої статті 62 закону.

Станом на 4 квітня ЦВК не встановила результати голосування в день виборів президента України 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, 3 квітня кандидат в президенти Володимир Зеленський запропонував Петру Порошенку провести дебати перед другим туром виборів на НСК "Олімпійський". Однією з умов їх проведення він назвав проходження медогляду.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запропонував Зеленському здати аналізи в медпункті "Олімпійського". У штабі Зеленського повідомили, що їх кандидат хоче здавати аналізи в лабораторії "Євролаб" свого прихильника Андрія Пальчевського. Обидва кандидати збираються здавати аналізи завтра, 5 квітня.

Також Зеленський запропонував Юлії Тимошенко "стати гарантом чесних правил і рівних можливостей на дебатах". Він знову дав 24 години на відповідь.

Офіційні теледебати на UA: Перший відбудуться 19 квітня з ведучими Павлом Казаріним і Мирославою Барчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram