ГоловнаПолітика

Київський апеляційний суд задовольнив самовідвід суддів у справі Савченко-Рубана

Розгляд справи знову направили на перерозподіл.

Київський апеляційний суд задовольнив самовідвід суддів у справі Савченко-Рубана
Надежда Савченко и Владимир Рубан на заседании суда в Чернигове
Фото: Віра Курико

Київський апеляційний суд задовольнив самовідвід суддів у справі щодо народного депутата України Надії Савченко і екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це повідомила прес-служба суду, пише УНН.

"У результаті засідання в Київському апеляційному суді Колегія суддів заявила про самовідвід, який був задоволений судом. Справу направлено на повторний розподіл для обрання іншого суду", - сказали в прес-службі.

26 березня Солом'янський районний суд Києва задовольнив заяву адвокатів про відвід суддів у справі народного депутата України Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці теракту. Справа була направлена до Київського апеляційного суду для призначення іншого суду, який буде розглядати її.

Це вже четверте переведення справи перед початком розгляду по суті: спочатку підозрюваних мали судити в Слов'янську, звідти справу перевели в Чернігів, потім в Солом'янський райсуд Києва.

Нагадаємо, 8 березня 2018 року на пункті пропуску при виїзді з ОРДО був затриманий керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан. У меблях, які він перевозив у своєму автомобілі, знайшли велику кількість зброї. 9 березня йому було пред'явлено про підозру у підготовці масових терактів.

22 березня 2018 року після зняття недоторканності у цій же справі був затриманий депутат Верховної Ради Надія Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram