ГоловнаПолітика

Порошенко погодився на дебати із Зеленським: Стадіон - так стадіон!

Президент нагадав, що дебати - це серйозна дискусія, а не шоу.

Порошенко погодився на дебати із Зеленським: Стадіон - так стадіон!
Порошенко согласился на дебаты с Зеленским на НСК "Олимпийский"
Фото: zhizn.info

Президент Петро Порошенко згоден провести дебати з кандидатом у президенти, шоуменом Володимиром Зеленським на стадіоні "Олімпійський" у Києві.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Правила дебатів прописані в законі про вибори президента, почитайте, будь ласка, - вони можуть проходити на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Але, стадіон - так стадіон. Я чекаю на вас, Володимире Олександровичу", - сказав Порошенко в своєму відеозверненні.

Президент нагадав, що дебати - це серйозна дискусія, а вибори визначають долю країни на роки вперед.

"Володимире Олександровичу, я радий, що ви, хоч і якось невпевнено, але прийняли запрошення провести дебати. Ми з вами дуже різні. Наші стрілки геополітичних компасів показують у діаметрально протилежному напрямку світу. Моя країна - це сильна європейська Україна, яка ніколи, за жодних обставин і ні перед ким не стане на коліна. І дебати - це не шоу... Бути президентом і Верховним Головнокомандувачем - це не гра, це не бажання сподобатися... це означає нести відповідальність за людей, за країну і всередині України, і на міжнародному рівні. І дебати робляться це не заради видовища на стадіоні. Дебати - це серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, її цінностей, історичного вектора і пріоритетів. Країна не просто вибирає, вона довіряє свою долю", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, кандидат у президенти, артист Володимир Зеленський покликав діючого президента Петра Порошенка на дебати перед другим туром виборів. Однією з умов їх проведення він назвав те, щоб вони проходили на НСК "Олімпійський". Зеленський дав Порошенкові добу на роздуми.

У команді Порошенка у відповідь заявили, що президент не буде влаштовувати дебати на стадіоні. З Зеленським він має намір зустрічатися в телестудії, як прописано в законі. Пізніше в Telegram-каналі Порошенка з'явилося голосування про дебати на стадіоні. Голова держави запитав, чи порушувати йому закон.

У НСК "Олімпійський" повідомили, що наразі не отримували заявок на проведення дебатів, але готові їх розглянути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram