ГоловнаПолітика

Слово за ЦВК: НСТУ готове до дебатів між Порошенком і Зеленським на "Олімпійському"

Технічна можливість провести трансляцію є.

Слово за ЦВК: НСТУ готове до дебатів між Порошенком і Зеленським на "Олімпійському"

Суспільне телебачення має технічну можливість провести трансляцію з НСК "Олімпійський", однак це не можна поки що назвати дебатами.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу телеканалу.

У НСТУ посилаються на положення Центрвиборчкому про проведення дебатів від 2014 року. У ньому зазначено, що дебати проводять у студії національного мовника.

"Тому зараз слово за ЦВК. Якщо вони приймуть нове положення, в якому виключать цю норму, тоді дебати можливі. Якщо ні - то це буде шоу або дискусія, але не дебати", - пояснили в прес-службі.

Раніше кандидат у президенти, артист Володимир Зеленський покликав діючого президента Петра Порошенка на дебати перед другим туром виборів. Однією з умов їх проведення він назвав те, щоб вони проходили на НСК "Олімпійський". Зеленський дав Порошенкові добу на роздуми.

Після цього в команді Порошенка відзначили, що він не буде влаштовувати дебати на стадіоні. З Зеленським він має намір зустрічатися в телестудії, як прописано в законі.

У Telegram-каналі Петра Порошенка з'явилося голосування про дебати на стадіоні. Голова держави запитав, чи порушувати йому закон.

Водночас у НСК "Олімпійський" заявили, що наразі не отримували заявок на проведення дебатів, але готові їх розглянути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram