ГоловнаПолітика

У Порошенка відреагували на виклик Зеленського на дебати (оновлено)

Іонова запропонувала зіграти з Павелком у футбол, а Ар'єв назвав пропозицію "витівкою в стилі "забити стрілку".

У Порошенка відреагували на виклик Зеленського на дебати (оновлено)
Мария Ионова
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко не влаштовуватиме дебати з іншим кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на стадіоні у Києві.

Про це заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка Марія Іонова, передає Громадське.

"Президент Порошенко - європеєць, і він на стадіоні не буде зустрічатися, він буде зустрічатися в телестудії, де повинні нормально, професійно відбутися дебати. А на стадіон до нього (Зеленського, - ред.) може прийти Павелко (президент Федерації футболу України - ред.) і зіграти в футбол", - сказала Іонова.

Оновлення. На заяву Зеленського також відреагував ще один депутат від фракції БПП Володимир Ар'єв, назвавши його пропозицію провести дебати "витівкою в стилі "заб'ю тобі стрілку".

"Дебати між кандидатами повинна організовувати нейтральна сторона, а не один зі штабів. Тому, витівки в стилі "заб'ю тобі стрілку" - це приклад того, що демократію, рівність можливостей і закон у Зе-команді просто не розуміють і не поважають. Тому що закон про вибори Президента, ст. 62 чітко визначає час і порядок проведення дебатів. І займається цим суспільний мовник, а не чийсь штаб", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський викликав свого опонента Петра Порошенка на дебати на стадіон НСК "Олімпійський".

Перед першим туром Зеленський, Порошенко і Юлія Тимошенко відмовилися прийти на дебати, однак Тимошенко все ж показово прийшла на ток-шоу "Зворотний відлік", - сказала коротку промову і пішла. 20 березня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зареєструвала законопроект про обов'язкові дебати між учасниками другого туру президентських виборів.

У першому турі виборів, що відбулися 31 березня, лідирують Володимир Зеленський (більш ніж 30% голосів) і Петро Порошенко (трохи менш ніж 16%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram