ГоловнаПолітика

У травні 3 млн сімей автоматично перепризначать субсидії

Іншим потрібно буде оновити декларацію про доходи.

У травні 3 млн сімей автоматично перепризначать субсидії
В мае 3 млн семей автоматически переназначат субсидии
Фото: slovo.odessa.ua

Для трьох мільйонів сімей у травні автоматично перепризначать субсидії, іншим потрібно буде оновити декларацію про доходи.

Про це повідомляють на сайті Міністерства соціальної політики.

Виплати субсидій готівкою будуть призначені тим сім'ям, в яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть гроші через Пенсійний фонд і "Укрпошту", а ті, хто ще не на пенсії, - через "Ощадбанк".

Сім'ї, які станом на травень-червень матимуть борги за комунальні послуги, будуть переведені на безготівкову монетизацію субсидій.

Літню субсидію будуть нараховувати на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року. Допомога на опалювальний сезон 2019-2020 рр. - на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

Повторно із заявою та декларацією про доходи в травні в управління соцзахисту населення необхідно буде звернутися орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а на тих, хто фактично проживає в квартирі осіб, сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або вони менші за мінімальну заробітну плату та сім'ям, в яких відбулися зміни в складі сім'ї впродовж останнього року.

"Міністерство соціальної політики України не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому суттєвого зменшення кількості субсидіантів у 2019-2020 роках не передбачається", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні запустили безготівковий механізм монетизації субсидій. Незабаром після цього було прийнято "політичне рішення", щоб тих людей, яким субсидію призначено з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже в готівковій формі.

6 лютого Кабмін схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року, на початку лютого почалася виплата перших субсидій готівкою.

Повідомляли, що завдяки перевірці одержувачів субсидій Україна зекономила 6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram