ГоловнаПолітика

Кабмін остаточно заборонив прямі польоти в Москву через поїздку Бойка до Медведєва

"Принижуватися так заради 3% рейтингу - це нечесно щодо держави".

Кабмін остаточно заборонив прямі польоти в Москву через поїздку Бойка до Медведєва
Фото: 112

Кабінет Міністрів вирішив закрити лазівку, яка використовувалася Віктором Медведчуком для прямих польотів до Москви, після того, як він звозив туди колишнього кандидата в президенти Юрія Бойка.

Для цього на засіданні уряду 3 квітня було прийнято постанову з поправками до положення про використання повітряного простору України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні уряду пояснив, що попередні рішення української влади дозволяли нерегулярні рейси між Україною та РФ, якщо вони виконувалися повітряними суднами, які не зареєстровані в РФ. "Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав добро ФСБ РФ на прямий переліт Київ-Москва і потрапив на переговори з прем'єром держави-агресора", - сказав він.

Рішення уряду закриває цю лазівку, "крім польотів, необхідних для забезпечення дій міжнародних місій ООН, ОБСЄ і Червоного Хреста".

"Ніхто не має права принижувати державу. Ніхто. Навіть коли йдеться про політиків, які сповідують якусь іншу ідеологію. Ідеологія повинна бути одна - це наша держава, наш дім. На нас напали, ми ні на кого не нападали. На жаль, наші сусіди перетворили себе на наших ворогів", - прокоментував рішення уряду прем'єр Володимир Гройсман.

"Принижуватися так заради 3% рейтингу - це абсолютно нечесно щодо держави", - підкреслив голова Кабміну.

Нагадаємо, 2016 року журналісти "Схем" виявили, що Медведчуку дозволяють літати в Москву, оминаючи заборону на пряме авіасполучення. Він використовував для польотів літак "Фалькон 900" з бортовим номером P4-GEM, зареєстрований на острові Аруба (Нідерланди).

У прес-службі Медведчука говорили, що дозвіл на пряме авіасполучення від української і російської влади отримано для проведення офіційних переговорів у межах Мінських переговорів. У 2018 році Медведчук перестав брати участь у них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram