ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Мангера носити електронний браслет

Узяти підозрюваного під варту, як клопотала прокуратура, суд відмовився.

Суд зобов'язав Мангера носити електронний браслет
Владислав Мангер с адвокатами Дмитрием Ильченко и Константином Глобой
Фото: LB.ua

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав голову Херсонської облради Владислава Мангера носити електронний браслет і здати закордонний паспорт. Рішення було прийнято на засіданні суду, яке почалося вдень у вівторок, 2 квітня, і завершилося близько першої години ночі сьогодні, 3 квітня, повідомляє "Громадське".

Термін дії запобіжного заходу - 60 днів, до 1 червня. Мангер також зобов'язаний з'являтися в органи слідства на першу вимогу, не покидати Херсон без дозволу слідчого чи прокурора.

У той самий час суд відмовив у клопотанні прокурора про зміну запобіжного заходу із застави на утримання під вартою.

Владислав Мангер, зі свого боку, заявив, що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати.

Раніше з процесу з обрання запобіжного заходу Мангера видалили адвоката сім'ї Гандзюк Євгенію Закревську, тому що вона є потерпілою в іншій справі.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. 11 лютого 2019 року звинувачення в організації вбивства оголосили голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. 15 лютого суд заарештував Мангера до 3 березня з правом застави 2 млн 497 тис. грн, чиновник вийшов під заставу і заявив, що буде співпрацювати зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram