ГоловнаПолітика

Адвоката сім'ї Гандзюк суд видалив із процесу щодо Мангера

Суд задовольнив пропозицію захисту Мангера.

Адвоката сім'ї Гандзюк суд видалив із процесу щодо Мангера
Фото: Александр Рудоманов

Адвоката сім'ї Гандзюк Євгенію Закревську суд видалив із процесу про обрання запобіжного заходу Владиславу Мангеру, підозрюваному у вбивстві Катерини Гандзюк.

Про це повідомила подруга Катерини Гандзюк Марина Хромих.

"Якщо коротко і просто: Мангеру вручають підозру - починаються дивні речі (у когось ламаються замки, до когось невідомі залазять в будинок, за кимось стежать невідомі ...), власне за Євгенією стежили на машині з херсонськими номерами", - написала вона в фейсбуці.

За словами Марини, після цього Закревська подала відповідну заяву в СБУ.

"Адвокати Мангера пропонують видалити Закревську з цього судового процесу, оскільки вона тепер - потерпіла; суд задовольняє цю пропозицію", - додала Хромих.

Вона зазначила, що фактично тепер Закревська позбавлена голосу в судовому процесі, а виступати на ньому можуть тільки прокурори.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення майже 2,5 млн гривень застави. 15 лютого за нього внесли заставу, після чого Мангер покинув ізолятор і заявив, що буде співпрацювати зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram