ГоловнаПолітика

ДБР відкрило справу через політ Бойка і Медведчука в Москву

Кримінальне провадження відкрито за статтею "зловживання владою або службовим становищем".

ДБР відкрило справу через політ Бойка і Медведчука в Москву
Фото: kg.ua

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання посадовими особами Державної прикордонної та Державної авіаційної служб України в зв'язку з польотом кандидата в президенти, одного із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойкі і лідера руху "Український вибір - Право народу", члена партії "За життя" Віктора Медведчука в Москву.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ДБР.

"Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань в Києві на підставі доручення прокурора Генпрокуратури проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Державної прикордонної служби та Державної авіаційної служби при наданні дозволів на перетин повітряного кордону України в напрямку РФ", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Під час досудового слідства буде надана правова оцінка надання дозволів", - відзначили в Держбюро.

У ДБР підкреслили, що кримінальне провадження фактове і мова поки не йде про будь-які підозри.

Нагадаємо, 22 березня Бойко і Медведчук приїхали в Москву на переговори з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером. Трансляцію зустрічі вели підконтрольні Медведчуку телеканали "112 Україна" і NewsOne. Повідомлялося, що переговори були ініційовані українською стороною.

У Службі безпеки заявили, що в межах своєї компетенції в стислі терміни нададуть правову оцінку візиту Бойка і Медведчука до одного з лідерів країни-агресора.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв відкрити провадження про незаконний перетин кордону Бойком і Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram