ГоловнаПолітика

"НАБУ фальсифікувало справу Мартиненка і Східного ГЗК руками приватної фірми", - адвокат

За словами адвоката, у звинуваченнях НАБУ щодо Миколи Мартиненка відсутні будь-які збитки для держави.

"НАБУ фальсифікувало справу Мартиненка і Східного ГЗК руками приватної фірми", - адвокат
Фото: Lb.ua

НАБУ фальсифікувало фігурування Миколи Мартиненка та збитки Східного гірничо-збагачувального комбінату за допомогою сумнівної приватної фірми.

Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомила прес-служба екс-депутата.

За словами адвоката, в звинуваченнях НАБУ щодо Миколи Мартиненка відсутні будь-які збитки для держави. "НАБУ сфабрикувало звинувачення за допомогою сумнівної приватної фірми, яка навіть не пройшла перевірку якості послуг. Причому в темі постачання уранової сировини НАБУ придумало абсурдне формулювання", – сказав Бойко.

"Спочатку НАБУ звернулось до державних аудиторів. Але вони двічі відповіли, що збитків по роботі "Східного ГЗК" немає. Тобто, справу треба було закривати. Проте НАБУ йде в приватну фірму "Профі-сервіс", яка малює для НАБУ те, що воно хотіли почути. Фірма придумала "ноу-хау" в судових експертизах – визначення "втрачені активи", і на ньому будується все звинувачення. Якщо і є десь втрачені активи, то лише у зв'язку із захопленням Криму російськими окупантами. Тут же - це абсурд, будь-який платіж можна назвати "втраченим активом", - наголосив адвокат.

"Однак лояльні до НАБУ експерти з державного інституту це підмахнули, - сказав Петро Бойко. - Але збитків все одно не було, як того вимагає закон для звинувачення. Тому НАБУ пішло на підміну понять і процесуальне шахрайство. Інакше розпіарену справу довелось би закривати ще на етапі слідства", - відзначив адвокат.

За його словами, розгляд в суді показав: "справа Мартиненка" сфальшована від початку до кінця. Тому очікуємо нових інформаційних атак. НАБУ буде намагатися дискредитувати експертизи з боку захисту", - сказав адвокат.

Прес-служба Мартиненка також наголосила на політичній заанґажованості НАБУ. "Директор НАБУ кілька років піарився на фейковій справі, а тепер Ситник сподівається втекти від кримінальної відповідальності і отримати депутатський імунітет. Але йому доведеться відповідати перед законом за всі зловживання", - заявили у екс-депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram