ГоловнаПолітика

Суд розгляне дострокове звільнення бізнесмена, засудженого за організацію замаху на Бабченка (оновлено)

Адвокат заявив про важку хворобу Бориса Германа і попросив проводити засідання в закритому режимі.

Суд розгляне дострокове звільнення бізнесмена, засудженого за організацію замаху на Бабченка (оновлено)
Осужденный за организацию покушения Борис Герман
Фото: Lb.ua

Ірпінський міський суд Київської області почав розглядати питання дострокового звільнення бізнесмена Бориса Германа, засудженого за організацію невдалого вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Про це сказала суддя Яна Шестопалова.

Суд почав засідання близько 14:50. Адвокат Євген Солодко категорично заборонив журналістам фотографувати себе і вимагав витерти знімки. Також адвокат попросив суд проводити засідання в закритому режимі: за його словами, до засудженого застосовували заходи безпеки як до свідка - він перебував у слідчому ізоляторі СБУ.

За словами Солодка, Герман на цей момент залишається свідком у низці кримінальних процесів.

При цьому він визнав, що матеріали справи не містять держтаємниці.

"Великий інтерес до цього процесу з боку сторонніх осіб підтверджує мої побоювання (про небезпеку для Германа)", - заявив адвокат.

Прокурор виступив проти проведення закритого засідання.

Солодко просить суд достроково відпустити Германа з в'язниці через тяжку хворобу.

На суді присутні прокурор і представник Бучанської виправної колонії, де перебуває Герман. Сам засуджений спілкується з судом по відеоконференцзв'язку.

У результаті суд задовольнив прохання Солодка і закрив процес від ЗМІ.

Оновлення. Медична експертиза стану здоров'я засудженого за підготовку вбивства журналіста Аркадія Бабченка бізнесмена Бориса Германа завершилася, суд розгляне питання його звільнення 26 квітня. Про це сказав один з учасників судового засідання, який побажав залишитися невідомим. "Лікарсько-медична комісія завершилася і надала суду висновок", - повідомив він. Натякнувши, що в Германа діагностовано захворювання, яке дозволяє достроково звільнити його з-під варти, пишуть "Українські новини".

Нагадаємо, 30 серпня Голосіївський районний суд Києва засудив Германа до 4,5 років позбавлення волі за причетність до організації вбивства Бабченка.

29 травня 2018 року СБУ інсценувала вбивство Бабченка і затримала українського бізнесмена Германа за підозрою в організації цього злочину на замовлення російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram