ГоловнаПолітика

Суддю з Києва звільнили за спробу заблокувати forensic audit ПриватБанку

Людмила Кізюн ухвалила неправочинне рішення в грудні 2017 року.

Суддю з Києва звільнили за спробу заблокувати forensic audit ПриватБанку
Людмила Кизюн
Фото: ВПС

Вища рада правосуддя 2 квітня звільнила суддю Солом'янського районного суду Києва Людмилу Кізюн за грубий дисциплінарний проступок.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Підставою для відкриття дисциплінарної справи щодо судді Кізюн були скарги Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного банку України і ТОВ "Астерс Консалт".

Зокрема, в скарзі йшлося, що суддя Кізюн 15 грудня 2017 року задовольнила клопотання олігарха Ігоря Коломойського про незаконність обробки його персональних даних і про визнання недійсними договорів ПриватБанк і Міністерства фінансів з компаніями, зокрема "Астерс Консалт".

Дисциплінарна палата ВРП прийшла до висновку, що Кізюн, вирішуючи спір по суті, всупереч законодавству, вжила заходів забезпечення позову, які за своїм змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог Коломойського.

Нагадаємо, 15 грудня суддя для забезпечувального заходу за позовом Коломойського заборонила компаніям, найнятим для розслідування виведення коштів (forensic audit) з ПриватБанку перед націоналізацією, здійснювати будь-які дії.

Нацбанк відреагував на це рішення суду, випустивши жорстку заяву. У ньому регулятор пообіцяв найближчим часом подати апеляційну скаргу і звернутися до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою на суддю Людмилу Кізюн, яка винесла вердикт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram