ГоловнаПолітика

Порошенко виграв у трьох областях на заході України, Бойко - в двох на сході, Зеленський - в інших регіонах

Електоральна база Зеленського - у всіх регіонах України.

Порошенко виграв у трьох областях на заході України, Бойко - в двох на сході, Зеленський - в інших регіонах

Лідер першого туру президентських виборів Володимир Зеленський здобув перемогу в 20 з 25 регіонів України, де відбулося голосування 31 березня.

Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії за результатами опрацювання понад 60% протоколів.

Його ймовірний конкурент у другому турі Петро Порошенко переміг у трьох областях на заході України - Івано-Франківській (21,92%), Тернопільський (24,52%) і Львівській (36,78%).

Представник проросійської партії "За життя" Юрій Бойко став першим у двох областях на сході країни - Донецькій (35,28%) і Луганській (39,71%). Загалом по Україні Бойко зайняв четверте місце.

Нагадаємо, що в першому турі виборів президента України переміг актор з "95 кварталу" Володимир Зеленський, за якого, за результатами опрацювання понад 60% протоколів, проголосували не менш ніж 3,35 млн осіб (30,38%). До другого туру з ним виходить діючий президент Петро Порошенко, за нього проголосували вже 1,81 млн осіб (16,38%).

Два регіони України - Крим і Севастополь - не брали участі у виборах президента через російську окупацію. З тієї ж причини вибори не проводилися на значній частині Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram