ГоловнаПолітика

Тимошенко проголосувала на виборчій дільниці в Києві

Лідер "Батьківщини" втретє намагається зайняти головний пост у державі.

Фото: EPA/UPG

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, одна з претенденток на проходження до другого туру президентських виборів, проголосувала на виборчій дільниці в київському ліцеї "Поділ".

Фото: EPA/UPG

"Сьогодні я зі своєю сім'єю прийшла проголосувати за Україну. Ви знаєте, що сьогодні Україна перевела годинник вперед на весняний час, я вірю, що одночасно і ми зробимо крок вперед до успішної, процвітаючої, європейської України. Я вірю, що сьогодні починається новий історичний рух країни до миру і процвітання. Я знаю, що у нас сьогодні є шанс все змінити", - сказала Тимошенко.

Чоловік Тимошенко нагадав, що напередодні перемогу на президентських виборах в Словаччині вперше здобула жінка, і висловив припущення, що його дружина теж може стати першою жінкою-президентом в історії України.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко двічі була прем'єр-міністром України (2005 і 2007-2010).

У 2010 році брала участь в президентських виборах, однак під час напруженої боротьби поступилася Віктору Януковичу. За неї проголосували 45,47% виборців (11,59 млн осіб). Створена після цього в ВР нова коаліція позбавила Тимошенко поста прем'єра.

За часів президентства Віктора Януковича була засуджена до тюремного ув'язнення за політичними мотивами. Вийшла на волю під час Революції гідності і була реабілітована

Балотувалася на виборах президента в 2014 році і посіла друге місце. За неї проголосували 12,81% виборців (2,31 млн осіб).

На парламентських виборах 2014 року Юлія Тимошенко обрана народним депутатом України за списком партії "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram