ГоловнаПолітика

РосЗМІ повідомили, що Гриб припинив голодування

Політв'язень оголосив голодування 22 березня після оголошення вироку.

РосЗМІ повідомили, що Гриб припинив голодування
Павел Гриб
Фото: Громадське

Павло Гриб, засуджений в Росії до 6 років ув'язнення за "підбурювання до теракту", припинив голодування, яке оголосив 22 березня після оголошення вироку. Про це повідомив голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашис, передає Интерфакс.

"Гриб 29 березня написав заяву про припинення голодування. До цього керівництво СІЗО роз'яснило йому можливі наслідки голодування. Мабуть, за кілька днів без їжі він їх вже частково відчув", - повідомив Петрашис.

За його словами, зараз Гриб почуває себе задовільно.

Водночас агентство повідомляє, що Гриба возили на обстеження в лікарню ФСВП (МОТБ-19), де нібито встановили, що стаціонарно-медичної допомоги та оперативного втручання він не потребує.

Раніше батько політв'язня, Ігор Гриб, заявив, що синові необхідна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яке призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

19-річний українець Павло Гриб був викрадений в Білорусі 24 серпня 2017 року. Його виявили в російському СІЗО, спецслужби РФ пред'явили йому звинувачення в тероризмі.

22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив тяжкохворого Гриба до шести років позбавлення волі, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram