ГоловнаПолітика

ГПУ направила до Німеччини запит про екстрадицію екс-нардепа Крючкова, - Єнін

Дмитро Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго".

ГПУ направила до Німеччини запит про екстрадицію екс-нардепа Крючкова, - Єнін
​Дмитрий Крючков
Фото: rada.gov.ua

Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини на екстрадицію екс-депутата Верховної Ради від партії "Батьківщина", бізнесмена Дмитра Крючкова.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає Інтерфакс-Україна.

"Орган досудового розслідування запросив видачу К., найближчим часом сподіваємося на позитивні новини. Але на все свій час, не буду забігати наперед", - сказав Єнін.

Так заступник генпрокурора відповів на питання агентства, чи є у Генпрокуратури наміри наполягати на екстрадиції Крючкова і чи немає до нього питань у українських правоохоронних органів у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про виведення коштів через його компанію "Енергомережа".

Напередодні журналісти телепрограми "Схеми" оприлюднили результати розслідування, згідно з яким екс-депутат Верховної Ради Дмитро Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" організовував у 2015 році схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Як повідомлялося, навесні 2018 року Крючков був затриманий у Німеччині за запитом України, проте потім був відпущений під заставу, незважаючи на вимоги НАБУ і САП про його екстрадицію в Україну.

Дмитро Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016-го Крючкова оголосили в розшук.

Розслідування триває з грудня 2015 року. У скоєнні злочину слідство підозрює двох осіб.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Дмитро Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram