ГоловнаПолітика

Порошенко перед виборами замінив низку відомих довірених осіб на юристів

"Під ніж" президентської недовіри потрапили, зокрема Іван Малкович, Лесь Подерв'янський та Сергій Фоменко.

Порошенко перед виборами замінив низку відомих довірених осіб на юристів
Фото: пресс-служба президента

За кілька днів до виборів Петро Порошенко замінив відомих осіб на юристів у Києві та Київській області.

Про це повідомляє рух "Чесно" з посиланням на ЦВК.

Згідно з оприлюдненими даними, в Україні Порошенко замінив 64 довірених, з них 5 у Київській та 5 у Вінницькій області.

"Під ніж" президентської недовіри потрапили поет Іван Малкович, художник Лесь Подерв'янський, директор Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук, керівник громадської організації "Рух за українську помісну церкву" Семен Кабакаєв і співробітниця Міноборони Діана Петреня", - йдеться в повідомленні.

У Києві з 13 відомих довірених осіб Петро Порошенко замінив п'ятьох за 4 дні до виборів.

Зокрема, в Києві новими довіреними особами стали Микола Івашко. Він, судячи з повідомлень у його фейсбук сторінці, колишній працівник правоохоронних органів.

Замість Подерев'янського довіреною особою Порошенка став Олександр Гук, працівник ВАТ "Ніфар" з Чернігівщини. В інтернеті є резюме його повного тезки, який неодноразово шукав роботу юриста.

Івана Малковича замінив Євген Чугаєв - заступник директора з правового забезпечення Комунальне підприємство "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа". В "Чесно" відзначають, що Чугаєв в декларації не вказав жодної нерухомості ні на право власності, ні на право користування.

"Де він живе з дружиною і двома дітьми - загадка для НАЗК - напевно, бездомний", - зазначає "Чесно".

Замість Семена Кабакаєва довіреною особою Порошенка став Андрій Жук, самозайнята особа - адвокат. Повний тезка Жука був в 2014 році в наглядовій комісії з розподілу соціального житла при Печерській РДА як заступник начальника юрвідділу цієї РДА.

Директора Могилянської бізнес-школи Олександра Саврука замінила Любов Волочай, співробітниця КП з питань будівництва житлових будинків "Жітлоінвестбуд- УКБ".

У селищі Макарів, місті Фастів, Макарівському, Фастівському районах, частини Києво-Святошинського району (округ №91) замість актора і режисера Ахтем Сеітаблаєва довіреною особою став Сергій Котов. Він працює в Київській територіальній організації партії "БПП "Солідарність".

У місті Узин, в Білоцерківському, Володарському, Ставищенському, Таращанському, Тетіївському районах, частини Сквирського району (округ №92) замість соліста групи "Мандри" Сергія Фоменка Порошенко довірився Павлу Шестаку, який працює в ТОВ "Дарйон Кепітал" в Білій Церкві. Фірма займається лісопильним виробництвом і надає юридичні послуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram