ГоловнаПолітика

Заарештованих у Криму активістів вивезли в Росію

На 99% затримані хлопці перебувають у ростовському СІЗО.

Заарештованих у Криму активістів вивезли в Росію
Скорая возле дома Рустема Шейхалиева
Фото: facebook/Крымская солидарность

Заарештованих у Криму 23 кримськотатарських активістів за другою сімферопольською "справою Хізб ут-Тахрір" вивезли в Росію.

Про це повідомила російський омбудсмен Криму Людмила Лубіна, повідомляє Крим.Реалії.

"Мені повідомили, що сьогодні о 5 ранку їх вивезли на материк. У Криму їх точно немає", - сказала Лубіна.

На питання, де точно можуть перебувати затримані, омбудсмен відповіла, що не знає, оскільки її повноваження "обмежуються Кримом".

У той же час адвокат Едем Семедляєв повідомив, що заарештованих ймовірно утримують в СІЗО Ростова-на-Дону. При цьому захист досі намагається з'ясувати точне місцезнаходження активістів.

"Одне джерело нам підтвердило, що їх вивезли з Криму, а друге, що вони знаходяться в СІЗО Ростова. Не можу говорити з повною впевненістю, але на 99% затримані хлопці на зараз перебувають в ростовському СІЗО. Ми досі намагаємося з'ясувати їх точне місцезнаходження", - розповів адвокат.

Раніше кримські адвокати Еміль Курбедінов і Едем Семедляєв повідомили, що заарештованих активістів не можуть знайти в СІЗО і ІТУ Сімферополя і їх могли вивезти в Росію.

Російські силовики не коментують інформацію адвокатів затриманих.

27 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував дев'ятьох кримськотатарських активістів, затриманих раніше вранці. 28 березня райсуд Сімферополя заарештував 14 кримськотатарських активістів з числа затриманих російськими силовиками 27 березня.

Ремзі Бекіров, Шабан Умеров, Різа Ізетов, Фарід Базаров і Руслан Сулейманов обвинувачуються за частиною 1 статті 205.5 КК РФ (організація діяльності "Хізб ут-Тахрір"), решта 20 чоловік, включаючи зниклого Едема Яячікова, звинувачують за 1 частини статті 205.5 (участь в організації "Хізб ут-Тахрір").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram