ГоловнаПолітика

У РНБО заявили про загрозу імітації підриву автобуса Білецького (оновлено)

СБУ розслідує інформацію про імітацію замаху на Білецького. Нардепа просять вийти на зв'язок

У РНБО заявили про загрозу імітації підриву автобуса Білецького (оновлено)
Андрей Билецкий

Невідомі можуть зробити спроби спровокувати хаос в Україні тим, що зімітують підрив автобуса лідера політичної партії "Національний корпус" (раніше - полк "Азов"), депутата Верховної Ради Андрія Білецького.

Про це розповів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, повідомляє телеканал NEWSONE.

"Є перевірена інформація, що є спроби вдатися до провокацій і підірвати або зробити імітацію підриву автобуса, на якому їздить Андрій Білецький. Це може спровокувати і продовжити розхитувати ситуацію в країні", - заявив Кривонос.

Згідно з його даними, існує інформація тільки про факт спроб підриву.

"Головне зараз - не допустити провокацій всередині країни. Тому що вони можуть дати хід загальним звинуваченням і розхитування ситуації", - підсумував Кривонос.

Поки невідомо, де саме може статися ця провокація і хто є її організатором.

Оновлення. Служба безпеки України почала перевірку за оприлюдненою інформацією про спробу імітації вибуху автобуса Білецького.

"В рамках перевірки саме зараз кращі фахівці СБУ, керівного складу, здійснюють опитування Сергія Кривоноса (заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, - ред.), в тому числі, письмове документування заяви. Також з метою повного всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин, викладених у заяві, СБУ запропонувала нардепу України Андрію Білецькому надати пояснення щодо оприлюдненої в ЗМІ інформації", - повідомив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов в ефірі телеканалу "112 Україна".

Однак, за його словами, всі спроби силовиків зв'язатися з Білецьким поки не увінчалися успіхом. "На телефонні дзвінки він не відповідає, на жаль, на смс теж. СБУ публічно звертається до Андрія Білецького надати необхідні пояснення в рамках заяви Сергія Кривоноса", - сказав чиновник.

Він також підкреслив, що СБУ не стежить ні за Білецьким, ні за іншими громадянами України.

Нагадаємо, 11 березня Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху". Замовниками він назвав Президента Порошенка, виконавцями - співробітника СБУ Віктора Кононенка, а також представників криміналітету.

Заява зроблена після подій в Черкасах, де представники "Нацкорпусу" намагалися затримати кортеж глави держави. 9 березня представники партії двічі побилися з поліцейськими - спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього ж дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах при спробі заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Як повідомлялося, інформацію про підготовку замаху на Білецького перевіряє Держбюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram