ГоловнаПолітика

Заступник голови Херсонської ОДА Рищук пройшов тестування на поліграфі

Відсторонений чиновник добровільно погодився на проведення експертизи.

Заступник голови Херсонської ОДА Рищук пройшов тестування на поліграфі
Евгений Рыщук

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук дав свідчення на поліграфі у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє місцеве видання "Херсонщина за день".

Повідомляють, що Рищук перебував близько шести годин у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз на проведенні психологічної експертизи із застосуванням комп'ютерного поліграфа. Також уточнюють, що він дав згоду на проведення цієї експертизи в Службі безпеки України.

"Мене опитували близько шести годин із невеликими перервами. В основному питання стосувалися, чи знав я Катерину Гандзюк, як я до неї ставився і все про ліс. Звичайно, процедура для мене незвичайна, як, думаю, і для інших. Я нічого не приховував від поліграфа, тому боятися мені нічого, прийшов сюди добровільно", - заявив Рищук.

Нагадаємо, за інформацією журналістів "Слідства.Інфо" в офіційному розслідуванні про незаконну вирубку та підпал лісів в Олешківському районі Херсонської області фігурує заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук. На цей момент Рищука відсторонено від виконання службових обов'язків за власною заявою.

За даними активістів, що стежать за розслідуванням убивства Катерини Гандзюк, Рищук може бути причетним до вбивства як один із замовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram