ГоловнаПолітика

СБУ заблокувала канал постачання зброї з Росії в країни під санкціями ООН

Зброя зберігалася в одному з морських портів.

Оружие и вооружение, предназначенное для стран под санкциями ООН
Фото: ssu.gov.ua
Оружие и вооружение, предназначенное для стран под санкциями ООН

Співробітники контррозвідки заблокували міжнародний канал постачання Росією озброєнь до країн, щодо яких діють санкції ООН. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

На території України виявлено місця незаконного зберігання 36 ракет 5В27Д до ЗРК С-125 "Печора", що належать ВАТ "Рособоронекспорт", ідеться в повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці додатково вилучили на території одного з морських портів гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 і тротилові шашки загальною вагою понад 200 кілограмів. Крім цього арсеналу, виявлено гранати до РПГ-7, паковання порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки з електродетонаторами й детонатори МВЧ-62.  

Российское оружие, обнаруженное в Украине
Фото: ssu.gov.ua
Российское оружие, обнаруженное в Украине

У спецслужбі зазначають, що військовий вантаж "Рособоронекспорту" зберігався не у відповідності з найменуванням та фактичними виробами, а був позначений за кількістю тари й орієнтовною вагою.

За наявною інформацією РФ використовувала українські порти, як транзитну "базу" для постачання озброєння до третіх країн. З початком російської агресії цей арсенал міг бути використаний спецслужбами Росії для створення так званих "закладок" зброї на півдні України для дестабілізації ситуації в регіоні диверсійними групами, контрольованими РФ, зазначають у СБУ.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності, йдеться в повідомленні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram