ГоловнаПолітика

Сюмар: деякі парламентські журналісти співпрацюють зі спецслужбами Росії

СБУ передала Вікторії Сюмар список цих журналістів.

Сюмар: деякі парламентські журналісти співпрацюють зі спецслужбами Росії
Виктория Сюмар
Фото: Макс Левин

Служба безпеки передала голові комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар список акредитованих у Верховній Раді журналістів, які співпрацюють зі спецслужбами Росії.

Про це Вікторія Сюмар заявила в інтерв'ю «Укрінформу».

«У мене є частина подань від Служби безпеки України, що такі "журналісти" співпрацюють з російськими спецслужбами. Вони спочатку провокують певні ситуації, знімають їх, а потім вирізують фрагменти відео та передають їх російським телеканалам. Для чого це робиться? Саме для інформаційної війни проти України: спочатку спровокувати, а потім активно масово використовувати це в засобах пропаганди», - стверджує Сюмар.

Крім того, вона підкреслила, що на цей момент у Верховній Раді офіційно акредитовано 4 тисячі журналістів і чимало з цих людей роблять там невідомо що. Через це на останньому засіданні комітету було вирішено позбавити акредитації журналіста газети “Українські безпритульні неповнолітні діти” Бориса Сахна, який просто ставав поруч із відомими політиками, щоб його показували по телевізору.

Через таку кількість журналістів ще 2017 року Сюмар зареєструвала законопроект про порядок інформування діяльності суб'єктів владних повноважень. У проекті пропонувалося, зокрема, зобов'язати журналістів акредитуватися на кожну сесію Ради окремо. Але законопроект відкликали.

Нагадуємо, влітку 2018 року Регламентний комітет запропонував закрити доступ у кулуари парламенту для журналістів. Пропонувалося облаштувати прес-центр для журналістів на третьому поверсі, а на перший і другий поверхи пускати тільки народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram