ГоловнаПолітика

Болгарія заявила про підтримку євроінтеграції України та санкцій проти Росії

Україна і Болгарія продовжують розвивати політичний діалог.

Болгарія заявила про підтримку євроінтеграції України та санкцій проти Росії
Фото: mfa.gov.ua

Болгарія підтверджує послідовну підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, заявив заступник міністра закордонних справ Республіки Болгарія Юрій Штерк під час українсько-болгарських політичних консультацій, що відбулися в Києві 28 березня, повідомляє МЗС України.

"Під час консультацій заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар обговорив зі своїм болгарським візаві весь спектр питань порядку денного українсько-болгарських відносин. Сторони визначили шляхи подальшого розвитку політичного діалогу, взаємодії на платформах міжнародних організацій, а також співпраці в економічній, правовій і культурно-гуманітарній сферах", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства закордонних справ України.

Сторони згадували позитивний розвиток транспортної інфраструктури між Україною та Болгарією, зокрема відкриття авіакомпанією Ryanair прямих авіарейсів між Києвом і Софією.

Особливу увагу було приділено практичним питанням взаємодії в сфері освіти та захисту прав національних меншин в Україні та Болгарії.

"Болгарська сторона підтвердила незмінність своєї підтримки європейської і євроатлантичної інтеграції України, продовження санкцій політики ЄС проти РФ, зусиль нашої держави та міжнародної спільноти, спрямованих на стабілізацію ситуації на Сході України і деокупацію Криму, а також звільнення українських політичних заручників і військовополонених українських моряків", - додали в МЗС України.

Нагадаємо, 26 травня 2018 року між президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Болгарії відбулися переговори. Під час них політики домовилися про будівництво дороги з Одеси до Варни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram