ГоловнаПолітика

Росія в Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом, - постпред України при ООН

Росія фабрикує фейкові звинувачення і виносить незаконні вироки невинним людям.

Росія в Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом, - постпред України при ООН
Фото: vnews.agency/

Звинувачення в терористичній діяльності і репресіях з боку російської окупаційної влади в Криму проти кримськотатарського населення є нічим іншим, як дискредитацією Москвою міжнародних зусиль у боротьбі з тероризмом.

Про це заявив у четвер Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час промови на відкритих дебатах Ради Безпеки Організації, повідомляє Укрінформ.

"Росія як держава-агресор дискредитує міжнародні зусилля в боротьбі з тероризмом через фабрикацію в окупованому Криму фейкових звинувачень у терористичній діяльності і через винесення незаконних судових рішень щодо невинних людей", - заявив дипломат на дебатах Радбезу, присвячених боротьбі з фінансуванням тероризму.

У зв'язку з цим Єльченко нагадав, що тільки напередодні, в день п'ятої річниці прийняття резолюції ГА ООН про територіальну цілісність України, російська окупаційна влада знову вдалася до переслідування кримських татар, звинувативши їх у терористичній діяльності.

"З огляду на те, що ісламський екстремізм ніколи не був частиною історії Кримського півострова до російської окупації, а також ту кількість разів, коли окупаційна влада висуває ці звинувачення для виправдання обшуків і затримань кримських татар, виникають вагомі підстави вважати це приводом для дискримінації", - підкреслив Єльченко.

Тож такі дії Російської Федерації "є грубим порушенням Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", підкреслив Постійний представник України при ООН.

Нагадаємо, 27 березня співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". За інформацією активістів, затримано понад 20 людей. Також під час обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя затримали двох із тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників.

Окупаційний суд Сімферополя вчора заарештував всіх затриманих до 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram