ГоловнаПолітика

Суд ухвалив перший вирок у рамках справи про Tinder-скандал

Капітан УДО, котрий зливав інформацію, отримав умовний термін.

Суд ухвалив перший вирок у рамках справи про Tinder-скандал

Подільський райсуд Києва 22 березня ухвалив перший вирок у рамках розслідування так званого Tinder-скандалу, коли чорні піарники сфабрикували фейк про домагання поліцейського начальника до студентки.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали судового реєстру.

Винним був визнаний капітан Управління державної охорони Микола Риженко, котрий передавав конфіденційну інформацію про власників транспортних засобів та місце перебування автомобілів з бази транспортних засобів і інтегрованої інформаційно-пошукової системи, а також системи відеоспостереження в Києві.

У вироку зазначено розцінки поліцейського. Конфіденційна інформація щодо однієї людини або власника транспортного засобу коштувала 200 гривень, дані відеоспостереження - 250 гривень.

Усього Риженко за свої послуги отримав 15 тисяч гривень.

У листопаді 2018 року він був затриманий.

У лютому 2019 року Риженко уклав з прокурором Військової прокуратури угоду про визнання провини.

У березні суд затвердив угоду й засудив екс-співробітника УДО до 2 років позбавлення волі, але звільнив з випробувальним терміном 1 рік.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року в Києві був затриманий політтехнолог Володимир Петров, відомий також як Люмпен. Його запідозрили в порушенні недоторканності приватного життя заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка, чиє ім'я було використано в секс-скандалі про домаганнях до студентки.

Водночас суд відмовився заарештувати Петрова і відпустив його під цілодобовий домашній арешт, пізніше запобіжний захід пом'якшили до нічного домашнього арешту. Другий затриманий у цій справі - блогер Олександр Барабошко - був заарештований на два місяці із заставою 3 млн гривень і незабаром вийшов на свободу.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram