ГоловнаПолітика

Журналісти знайшли в Зеленського віллу в Італії по сусідству з російськими олігархами

Кандидат у президенти забув зазначити в декларації 15-кімнатний будинок в Італії.

Журналісти знайшли в Зеленського віллу в Італії по сусідству з російськими олігархами
Журналисты нашли у Зеленского виллу в Италии
Фото: slidstvo.info

Кандидат у президенти Володимир Зеленський володіє віллою на 15 кімнат в італійському місті Форте-дей-Мармі, проте в декларації цієї нерухомості немає.

Про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо".

Журналісти також зазначили, що в цьому італійському містечку є нерухомість у Романа Абрамовича, Олега Дерипаски, Михайла Прохорова і членів сім'ї Бориса Єльцина.

У декларації за 2017 рік указав чотири квартири в Києві, заміський будинок, а також квартири в Ялті та Великобританії. Усіма ними він володіє цілком, частково або орендує. Однак про 15-кімнатну віллу на італійському узбережжі, якою Зеленський володіє разом з дружиною Оленою, у декларації він не згадав.

Фото: dsnews.ua

Згідно з документами, отриманими журналістами, цю віллу 2017 року купила італійська фірма San Tommaso S.R.L., задекларована Зеленським. За неї фірма заплатила 3,8 мільйона євро. Будинок розташовано за 600 метрів від моря - вісім хвилин пішки до пляжу.

"Містечко Форте-дей-Мармі відоме в Італії як місце, де «господарюють» росіяни. Десять років тому, коли серед російських багатіїв з'явилася мода купувати нерухомість у цьому містечку, російські медіа називали його «московською провінцією»... Російському шику на італійському курорті окрему статтю присвятила американська газета New York Times. Журналісти розповідали, що за оренду навісу на пляжі Форте-дей-Мармі відпочивальники платять по 250 євро на день. А за одноденні вертолітні поїздки до Монте-Карло - по 4,5 тис. євро" , - йдеться в матеріалі "Слідство.ІНФО".

Нагадаємо, згідно з даними Нацагентства з питань запобігання корупції, виборчу кампанію Зеленського фінансували не лише його друзі та колеги, а й люди, пов'язані з оточенням Андрія Портнова і Павла Фукса. За даними журналістів "Наших грошей", донори кампанії Зеленського роблять п'яти- і шестизначні внески, а кілька людей у лютому пожертвували від 1,5 до 3 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram