ГоловнаПолітика

Тимошенко: не тільки мир повернеться на Донбас, а й Донбас повернеться в Україну

Політик наполягає на необхідності зібрати за столом переговорів лідерів країн-гарантів Будапештського меморандуму.

Тимошенко: не тільки мир повернеться на Донбас, а й Донбас повернеться в Україну
Фото: ba.org.ua

Першим кроком після президентських виборів повинен стати процес повернення миру в Україну, для чого потрібно посадити за стіл переговорів лідерів країн-гарантів Будапештського меморандуму. Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу в Очакові на Миколаївщині.

«Завдання нового президента - негайно зібрати за столом переговорів лідерів країн-гарантів, почати справжній переговорний процес, який принесе нам мир. З частиною лідерів, особливо західного світу, я знайома особисто і можу сказати: не тільки мир повернуть на Донбас - Донбас повернуть в Україні», - зазначила вона.

Кандидат у президенти зазначила також, що її команда зараз веде переговори про створення після виборів Міжнародного фонду відродження і розвитку Донбасу. Ті країни-підписанти, які давали нам гарантії недоторканності наших кордонів, будуть учасниками такого фонду.

Крім того, голова партії зазначила: думка деяких людей про те, що Донбас і Крим - не українські, що там не хочуть України, не відповідає дійсності. Юлія Тимошенко нещодавно відвідала Донецьку та Луганську області, де поспілкувалася з тисячами людей.

«Вони прийшли переказати добрі слова надії, сказати, що вони серцем і душею з Україною. І якщо 2 млн людей з окупованого Донбасу поїхали не в РФ, не в Європу, а в Україні, вони спростували міф, що Донбас і Крим - не українські. Донбас і Крим - це Україна», - переконана лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко запевнила, виконуючи Новий курс - покроковий план дій виходу країни з кризи, за кілька років рівень життя в Україні може піднятися.

«Ми покажемо, як повинна жити Україна - і кримська стіна завалиться, а Крим повернеться в Україну», - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram