ГоловнаПолітика

Наливайченко про Гриценка і Смешка: один розкрадав армію, другий причетний до отруєння Ющенка

Екс-глава СБУ вважає, що таких людей не можна пускати у владу.

Наливайченко про Гриценка і Смешка: один розкрадав армію, другий причетний до отруєння Ющенка
Валентин Наливайченко
Фото: spravedlyvist.com.ua

Кандидат у президенти Валентин Наливайченко вважає неможливим гіпотетичне об'єднання з нинішніми опонентами - екс-главою СБУ Ігорем Смешком і колишнім міністром оборони Анатолієм Гриценком - перед парламентськими виборами, оскільки "один з них повинен сидіти в антикорупційному суді за розкрадання армії, другий - в генеральній прокуратурі за причетність до отруєння екс-президента Віктора Ющенка. Про це Наливайченко заявив на програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

"Ключова відмінність (від Смешка і Гриценка - ред.) - це те, що я не є полковником або генералом. Я як був, так і залишився дипломатом. Тому така аналогія не підходить мені навіть внутрішньо. І скажу чому. Тому що коли я був  вперше переведений з дипломатії в Службу безпеки України, для себе і для країни я зробив важливу річ: раз і назавжди розсекретив архіви КДБ, НКВС і сказав, що не буде більше в СБУ ні КДБ, ні НКВС. А ті кандидати, яких ви назвали, цього не зробили, вони відстоюють інші позиції", - зазначив Наливайченко.

"Я дійсно наполягаю і стою на позиціях, що такі ганебні вбивства, як вбивство журналіста Гонгадзе, отруєння кандидата в президенти Ющенка, розкрадання української армії (були здійснені.- Ред.) колишніми міністрами оборони Януковича, до яких належить один з кандидатів, яких ви назвали. Не просто не можна з ними об'єднуватися, а цих людей у владу не можна пускати. Вони повинні бути давно в Антикорупційному суді. Другий повинен бути в Генеральній прокуратурі і в суді за причетність до отруєння кандидата в президенти», - заявив екс-керівник СБУ в 2006-2010 і в 2014-2015 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram