ГоловнаПолітика

НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення чиновників

26 проваджень закрито повністю, 37 - в частині, що стосується скасованої статті КК.

НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення чиновників
Фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро України закрило всі кримінальні провадження щодо незаконного збагачення чиновників і політиків. Про це сьогодні повідомила прес-служба бюро.

Через рішення Конституційного суду повністю закриті 26 кримінальних проваджень та 37 - в частині ст.368-2 КК України. Загальна сума станів, законність походження яких досліджували детективи НАБУ в цих справах, склала близько 500 млн грн. Найчастіше мова йшла про доходи та майно народних депутатів, прокурорів, чиновників центральних органів влади і суддів.

Раніше в НАБУ заявляли, що скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яке є наслідком рішення Конституційного суду, відкриває чиновникам можливості для зловживань і надає індульгенцію на вчинення ними кримінальних корупційних правопорушень.

Нагадаємо, в кінці лютого 2019 року КС за конституційним поданням 59 народних депутатів України визнав неконституційною ст.368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, оскільки її положення не відповідають принципам верховенства права і презумпції невинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram