ГоловнаПолітика

Росія направить в Україну бойовиків під виглядом релігійних паломників, - Служба зовнішньої розвідки

Співробітники спецслужб готують провокації на тиждень перед Великоднем.

Росія направить в Україну бойовиків під виглядом релігійних паломників, - Служба зовнішньої розвідки
Фото: белогорск.рф

Росія має намір відправити в Україну бойовиків і співробітників спецслужб під виглядом паломників у Великодній тиждень - 21-28 квітня. Про це повідомила сьогодні прес-служба СЗР.

"Росія буде використовувати релігійний фактор для дестабілізації ситуації в Україні, зокрема, за допомогою здійснення під час святкування Вербної неділі (21-28.04) провокацій, пов'язаних із невизнанням Росією підсумків президентських виборів у нашій країні", - сказано в заяві.

За даними розвідки, російська сторона буде організовувати паломництво православних росіян у київські святині. При цьому під виглядом паломників планують відправити в Україну як співробітників спецслужб, так і підготовлених для проведення акцій вуличної непокори бойовиків "православної спрямованості".

СЗР також назвала основні напрями дестабілізації ситуації, за якими будуть діяти російські спецслужби:

  • дестабілізація ситуації на підконтрольній України території, а також на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях, нагнітання військово-політичного протистояння з елементами економічного впливу;
  • інформаційно-пропагандистські кампанії в українському медіа-просторі та втручання в кібер-просторі;
  • забезпечення електоральної підтримки окремим кандидатам ("роботаˮ з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях);
  • дискредитація виборчого процесу в Україні та діючої української влади в міжнародному медіа-просторі.

Нагадаємо, раніше сьогодні Служба безпеки України повідомила про зростання активності російських ботів в інтернеті, і доповіла про виявлення і затримання адміністраторів пропагандистських спільнот у декількох регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram