ГоловнаПолітика

Росія визнала масові репресії проти кримських татар, - "Народний фронт"

Росія визнала масові репресії проти кримських татар, - "Народний фронт"
Фото: twitter.com/applecrysis

Російська окупаційна влада в Криму публічно визнала, що здійснює масові репресії місцевого населення. Україна і світ повинні відреагувати новими суттєвими санкціями проти Росії, заявляє прес-служба партії "Народний фронт".

27 березня після чергової хвилі масових арештів кримських татар з'явився коментар так званого "голови Республіки Крим" Аксьонова: "Треба посилити цю роботу ... всі, хто не поважає закони Росії, можуть шукати інше місце для життя".

Таким чином Кремль визнав, що російські загарбники цілеспрямовано витісняють з Криму місцеве населення - насамперед кримських татар і етнічних українців, і недвозначно погрожують їм депортацією в традиціях сталінізму.

"Ця політика є відвертим порушенням Женевської конвенції та інших міжнародних угод, підписаних Росією. Так само, як і методи окупантів: масові затримання за етнічною ознакою; переслідування за релігійними переконаннями; військовий призов; конфіскація майна тощо. Всі ці дії мають ознаки військових злочинів", - сказано в заяві партії.

У "Народному фронті" вважають, що російські окупанти "не відчувають адекватної міжнародної реакції на свої дії".

"Міжнародні санкції щодо Російської Федерації є слабкими. Тому "Народний фронт" вимагає якнайшвидшого, суттєвого розширення санкцій України та світу проти агресора. Пора розширювати не лише персональні санкції проти фізичних та юридичних осіб, а й секторальні санкції - проти цілих галузей російської економіки", - сказано в заяві. Прикладом таких санкцій у партії називають закриття повітряного простору і відмову від російського газу.

"Міжнародний тиск на Росію повинен постійно зростати - доти, доки не буде звільнено всіх заручників Кремля і поки не припиниться окупація Криму та Донбасу", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар і заарештували 23 осіб за звинуваченням в участі в забороненій окупантами організації "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram