ГоловнаПолітика

На будівництві казарм у Новограді-Волинському вкрали 14,4 млн гривень

Трьох представників підрядника планують заарештувати.

На будівництві казарм у Новограді-Волинському вкрали 14,4 млн гривень
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва повідомила про підозру трьом співробітникам приватної будівельної компанії в розтраті 14,4 млн гривень під час будівництва казарм у Новограді-Волинському.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

За даними слідства, в 2018 році Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони підписало з приватним підрядником кілька договорів для будівництва казарм на території Новограда-Волинського на Житомирщині.

Сума замовлення становила 54,5 млн гривень.

Підрядник отримав аванс у розмірі майже 15 млн гривень для закупівлі будматеріалів, але гроші шляхом проведення безтоварних операцій вивели в тінь і, як стверджує прокуратура, використовували для придбання нерухомості, автомобілів і інших потреб.

За результатами розслідування трьом особам - засновнику фірми, директору та головному бухгалтеру - повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Прокуратура клопотала про арешт підозрюваних і їхнього майна.

Договори з підрядником розірвали.

За даними системи держзакупівель Prozorro, в 2018 році чотири підряди на будівництво казарм у Новограді-Волинському загальною вартістю 54,5 млн гривень отримало ТОВ "Перша будівельно-монтажна група".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram