ГоловнаПолітика

Аваков зажадав перевірити, як Бойкові та Медведчуку вдалося обійти заборону перельотів у Москву

Авіасполучення заборонено з 2015 року.

Аваков зажадав перевірити, як Бойкові та Медведчуку вдалося обійти заборону перельотів у Москву
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання Кабінету Міністрів порушив питання законності авіаперельотів нардепа Юрія Бойка і політика Віктора Медведчука в Москву, тоді як офіційне авіасполучення з Росією припинено з 2015 року. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Аваков нагадав, що політ було здійснено 22 березня, зазначивши, що українське законодавство забороняє авіаційне сполучення з РФ.

"Чому так сталося, що, порушуючи закон України, українські санкції щодо заборони авіасполучення з РФ, ми мали 22.03 переліт пана Бойка за напрямком  з аеропорту "Київ" (Жуляни) до Москви о 12:50 і з Москви в "Київ" (Жуляни) о 23:18. Ми всі знаємо, які переговори вів пан Бойко в Москві - антиукраїнські", - сказав Аваков.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Державіаслужбі та Держприкордонслужбі перевірити, чи було порушено закони України під час вильоту Бойка та Медведчука в Москву.

Нагадаємо, в п'ятницю кандидат у президенти України, один із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко і голова політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук провели зустріч у Москві з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і головою "Газпрому" Олексієм Міллером і обговорили питання газу.

Під час переговорів Міллер підтримав пропозицію Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram