ГоловнаПолітика

Зарплата майбутніх голів Податкової та Митної служб становитиме 60-70 тис. гривень, - Мінфін

ДФС має перевести щонайменше 30% персоналу в новостворені служби.

Зарплата майбутніх голів Податкової та Митної служб становитиме 60-70 тис. гривень, - Мінфін

Реальна зарплата майбутніх керівників державних Податкової та Митної служб становитиме близько 60-70 тис. гривень, у тому числі ставка 24 тис. гривень.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Майбутні керівники цих відомств повинні будуть у місячний термін після обрання подати Кабінетові Міністрів і Міністерству фінансів, а також міжнародним партнерам план дій з розвитку служб", - прокоментувало джерело в Мінфіні.

Джерело уточнило, що основні етапи конкурсів на посади голів новостворених відомств повинні пройти 16 і 23 квітня, тоді як Податкова і Митна служби повинні повноцінно запрацювати з 1 червня 2019 року.

Згідно з процедурою, після оголошення результатів конкурсу Комісія вищого корпусу держслужби рекомендує обраних на конкурсі керівників Кабміну. Після їх затвердження голова служби реєструє юридичну особу, і починається процедура ліквідації Державної фіскальної служби.

"Потім ліквідаційна комісія ДФС повинна перевести щонайменше 30% персоналу в новостворені служби", - додав співрозмовник, уточнивши, що це може зайняти близько місяця-півтора.

За його словами, міністерство має намір перевести відразу 70% штату ДФС у нові служби.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Кабмін прийняв рішення розділити Державну фіскальну службу на Податкову та Митну. Положення про роботу служб затверджені урядом 6 березня 2019 року. Згідно з оприлюдненими положенням, податкова міліція залишається у складі Податкової служби. Голови служб призначаються на конкурсній основі та звільняються урядом за пропозицією комісії з питань вищого корпусу держслужби. Граничну чисельність співробітників також встановлює уряд.

Поділ ДФС - один із "маяків" Міжнародного валютного фонду. Цей процес має бути завершено до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram