ГоловнаПолітика

Денісова заявила про критичний стан Павла Гриба

Український омбудсмен закликала колегу з РФ надати йому медичну допомогу.

Денісова заявила про критичний стан Павла Гриба
Павел Гриб
Фото: unn.com.ua

Український політв'язень Павло Гриб, засуджений Північно-Кавказьким окружним військовим судом РФ до шести років ув'язнення в колонії загального режиму, перебуває в критичному стані. Голодування, яке політв'язень оголосив на знак протесту проти неправомірного вироку РФ, становить загрозу життю Павла Гриба.

Український омбудсмен Людмила Денісова скерувала звернення до колеги з РФ Тетяни Москалькової із закликом забезпечити належні умови утримання українця і надати йому медичну допомогу.

"Двадцятирічний політв'язень перебуває в критичному стані. Українцю необхідне додаткове медичне обстеження і подальша хірургічна операція. Я скерувала звернення і всі необхідні медичні дослідження, що підтверджують важкий стан Павла, Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій. Зараз вона має всю необхідну інформацію і знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла", - написала Денісова у фейсбуці.

Нагадаємо, напередодні Павло Гриб написав офіційну заяву про початок голодування.

22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив важкохворого українця до шести років позбавлення волі, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму".

Батько політв'язня, Ігор Гриб, заявив, що синові необхідна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

19-річний українець Павло Гриб був викрадений в Білорусі 24 серпня 2017 року. Його виявили в російському СІЗО, спецслужби РФ пред'явили йому звинувачення в тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram