ГоловнаПолітика

Міграційна служба видаватиме українцям паспорти напередодні та у день виборів президента

ДМС працюватиме в суботу, 30 березня, і в неділю, 31 березня.

Міграційна служба видаватиме українцям паспорти напередодні та у день виборів президента
Фото: znaj.ua

Підрозділи Державної міграційної служби працюватимуть напередодні та у день проведення виборів президента, у суботу, 30 березня, і в неділю, 31 березня, для видачі паспортів громадянина України.

Про це повідомляється на сайті ДМС.

"Державна міграційна служба України сприяє тому, щоб громадяни України змогли реалізувати своє виборче право, маючи на руках паспорт громадянина України. Тому у переддень та у день проведення виборів 30 і 31 березня 2019 року організовано чергування працівників територіальних органів і підрозділів ДМС на території всієї України - для видачі вже виготовлених паспортів, які вже доставлені в територіальні органи і підрозділи ДМС", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ДМС звернулася до "Поліграфічного комбінату "Україна" з пропозицією розглянути можливість невідкладного виробництва та персоналізації паспортів громадян України для їх подальшої оперативної доставки в територіальні органи і підрозділи ДМС.

Також вона звернулася у Центри надання адміністративних послуг та центри обслуговування громадян "Паспортний сервіс" з пропозицією розглянути можливість організації роботи з видачі паспортів 30 і 31 березня.

Нагадаємо, введення паспорта у формі картки в Україні почалося у січні 2016 року, зараз нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку і оформляють паспорт вперше. 21 вересня минулого року в Україні видали 10-мільйонний біометричний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram