ГоловнаПолітика

Справу Савченко-Рубана знову передають в інший суд

Колегія суддів Солом'янського райсуду задовольнила клопотання захисту.

Справу Савченко-Рубана знову передають в інший суд
Савченко и Рубан в суде
Фото: Сергей Нужненко

Колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила клопотання захисту депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана про відвід, після чого справу буде передано в Київський апеляційний суд для визначення іншого суду, який буде його розглядати.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Рубана Валентин Рибін.

За його словами, рішення про відведення колегії було прийнято на засіданні у вівторок. Адвокати подали це клопотання у зв'язку з порушеннями під час визначення складу суду системою авторозподілу справ.

Рибін пояснив, що оскільки в Солом'янському райсуді більше не залишилося суддів, які можуть розглядати цю справу, тепер Київський апеляційний суд повинен передати його в інший суд.

Раніше, 25 лютого, Верховний Суд прийняв рішення, згідно з яким "справу Савченко-Рубана" розглядатимуть у Солом'янському райсуді Києва. Спочатку справу розподілили для розгляду в Слов'янську, потім перевели в Чернігівську область. 15 лютого Чернігівський апеляційний суд перенаправив питання про підсудність справи у Верховний Суд.

Прокуратура також клопотала про те, щоб справу слухали в суді на території Харківської області, яка межує з Донецькою, де і відбувалися події, які інкримінують підозрюваним. Захист просив Верховний Суд скерувати справу в Печерський райсуд.

Нагадаємо, 2 серпня минулого року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана та Савченко завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram