ГоловнаПолітика

Порошенко витратив на вибори 408 млн гривень, Тимошенко - 164 млн, Зеленський - 86 млн

Порошенко і Тимошенко - лідери за витратами на вибори.

Порошенко витратив на вибори 408 млн гривень, Тимошенко - 164 млн, Зеленський - 86 млн
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко використав 407,8 млн гривень на проведення виборчої кампанії, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко - 163,7 млн гривень.

Про це свідчать проміжні фінансові звіти кандидатів у президенти.

Усі кошти у виборчому фонді Порошенка були внесені виключно ним самим. Фонд Тимошенко наповнено партійними коштами. Фонд Зеленського на три чверті заповнено за рахунок добровільних внесків, решта суми - це його особисті і партійні кошти.

Порошенко й Тимошенко - лідери за витратами на вибори.

Третє місце - в Олександра Вілкула, який витратив уже 111,4 млн гривень, четверте з витратами 101,4 млн гривень посідає Анатолій Гриценко.

Від 50 до 100 млн гривень на виборчу кампанію, крім Зеленського, витратили голова Радикальної партії Олег Ляшко (83,1 млн гривень), позафракційні депутати Ради Сергій Тарута (96,9 млн гривень) і Олександр Шевченко (60 млн гривень).

Понад 10 млн гривень витратили Юрій Бойко (46,6 млн гривень), Руслан Кошулинський (15,9 млн гривень), Сергій Каплін (10,1 млн гривень), а також Андрій Садовий (38 млн гривень) і Євген Мураєв (16 млн гривень), котрі знялися з виборів.

Понад 5 млн гривень витратили Олександр Соловйов (8,3 млн гривень), Віталій Скоцик (6,3 млн гривень), Дмитро Добродомов (5,9 млн гривень), Валентин Наливайченко (6 млн гривень), Віктор Бондар і Юрій Кармазін (по 5,5 млн гривень).

Від 1 млн гривень до 5 млн витратили Ольга Богомолець (3 млн гривень), Ігор Шевченко (2,4 млн), Юрій Дерев'янко (1,7 млн), Віктор Кривенко (1,5 млн), Ігор Смешко (1,4 млн ), Аркадій Корнацький (1 млн).

Решта кандидатів витратили менш ніж 1 млн гривень на свою кампанію.

Чотири з 39 кандидатів, чиї імена включено до виборчого бюлетеня, зовсім не наповнювали фонд і не витрачали грошей на кампанію: Микола Габер, Олександр Ващенко, Олександр Данилюк і Руслан Ригованов.

Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров узагалі не сформував виборчого фонду.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram