ГоловнаПолітика

ЦВК назвала законною реєстрацію кількох сотень виборців за тою ж самою адресою

Дані реєстру не можуть бути змінені на підставі публікацій у ЗМІ або соцмережах.

ЦВК назвала законною реєстрацію кількох сотень виборців за тою ж самою адресою
Фото: 112

Центральна виборча комісія констатувала законність реєстрації декількох сотень виборців за тою ж самою адресою.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

Відзначається, що деякі ЗМІ оприлюднили дані про часті випадки реєстрації сотень громадян в одному житловому приміщенні, що нібито може свідчити про підготовку до фальсифікації голосування.

ЦВК зазначає, що з цього питання і для правової оцінки ситуації комісія неодноразово зверталася до компетентних органів, в тому числі в Державну міграційну службу.

"Однак, як повідомлялося в листі Державної міграційної служби ще від 23.10.2015 №6-6259 / 3-15 у відповідь на запит Центральної виборчої комісії щодо здійснення перевірки достовірності поданих в ГРІ відомостей про виборців, які зареєстрували своє місце проживання у місті Києві за певними адресами, Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", прийнятим 11 грудня 2003 року, не встановлено будь-яких обмежень щодо необхідних санітарних норм житлової площі при здійсненні реєстрації місця проживання та за кількістю зареєстрованих осіб в одному житловому приміщенні", - йдеться в повідомленні.

Також ЦВК інформує, що дані Держреєстру виборців щомісяця оновлюються виключно на підставі відомостей періодичного поновлення, які подають до відділів ведення Реєстру суб'єктів подання.

Крім того, джерелом зміни даних реєстру є відомості, надані в органи ведення Реєстру громадянами України за власною ініціативою з метою включення до реєстру, або про зміну своїх персональних даних.

Вказується, що всі дії щодо актуалізації даних реєстру здійснюються уповноваженими працівниками органів ведення реєстру на виконання наказів керівництва. Підставою для видання таких наказів є лише надані в установленому порядку документи, що підтверджують відповідні зміни.

Дані реєстру не можуть бути змінені на підставі публікацій в засобах масової інформації або соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram