ГоловнаПолітика

Клімкін застеріг українських політиків від спроб втрутитися в американську політику

"Найголовніше, що в України є, - це двопартійна підтримка Америки".

Клімкін застеріг українських політиків від спроб втрутитися в американську політику
Фото: www.eurointegration.com.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін застеріг українських політиків від спроб втручання у внутрішньопартійні розбірки між демократами та республіканцями.

Про це він сказав у коментарі LB.ua, коментуючи ситуацію, що виникла навколо посла США в Україні Марі Йованович після заяви генпрокурора Юрія Луценка.

"Підтримка і довіра США - це те, що працює. І я вважаю, що найголовніше, що в України є, - це двопартійна підтримка Америки. А все, що може на це вплинути, - з тим потрібно боротися", - сказав Клімкін.

При цьому міністр вважає, що Україна поки що не вступила у внутрішньопартійні розбірки, незважаючи навіть на твіт сина Трампа про необхідність звільнити Йованович з посади посла, і "сподівається що і не вступить".

"Але якщо буде продовжена ця лінія, то в нас є шанс у неї вступити, і це вплине на двопартійний консенсус", - сказав міністр.

Нагадаємо, Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У Держдепартаменті назвали твердження Луценка "відвертою вигадкою".

У посольстві США також заявили, що інформація про т. зв. "список недоторканних" не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію посла Йованович.

Президент України, а також Міністерство закордонних справ висловили підтримку Йованович.

Син президента США Дональда Трампа закликав звільнити Йованович з посади посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram