ГоловнаПолітика

У березні жодного разу не проголосували в Раді 111 депутатів, у тому числі кандидати в президенти

Найвищі показники голосувань серед кандидатів - у Віктора Кривенка та Юрія Тимошенка.

У березні жодного разу не проголосували в Раді 111 депутатів, у тому числі кандидати в президенти
Зал заседаний Рады
Фото: Макс Требухов

У березні депутати Верховної Ради України, в тому числі кандидати в президенти, показали рекордно низьку участь у голосуваннях - 111 нардепів не проголосували жодного разу за місяць (не натискали "за", "проти" і "утримався").

Про це повідомляють на сайті Комітету виборців України.

Для порівняння відзначають, що в лютому жодного разу не проголосували 12 депутатів.

"Вісім з 14 політиків не проголосували в березні жодного разу. Зокрема: Юлія Тимошенко, Олександр Шевченко, Олександр Вілкул, Сергій Каплін, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Віктор Бондар, Віталій Купрій.

Частина кандидатів узяла участь лише в декількох голосуваннях. Сергій Тарута брав участь в 0,18% голосувань, Ольга Богомолець - 1%, Юрій Дерев'янко - 2%, Юрій Бойко - 4%.

Найвищі показники голосувань серед кандидатів у президенти Віктора Кривенка (53%) і Юрія Тимошенка (64%).

"Участь у виборах не звільняє кандидатів від їхніх обов'язків як народних депутатів. Це стосується, в тому числі, участі в голосуваннях Ради. Однак частина кандидатів уже повністю працюють у виборчому форматі, а тому в Раді не з'являються. Також парламент зараз працює над розглядом поправок до т. зв. мовного закону, що само по собі розглядається як технічно важлива робота. В результаті в березні 111 депутатів жодного разу не проголосували. Це абсолютний антирекорд за час роботи ВР восьмого скликання", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

У березні було проведено 13 пленарних засідань Ради, на яких відбулося 566 голосувань. Усі вони стосувалися розгляду поправок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д). Відзначимо, що депутати розглянули половину поправок до мовного законопроекту і не прийняли жодної.

Про те, як працював парламент за 10 днів перед виборами, читайте в матеріалі LB.ua "Рада перед виборами: робота «вхолосту»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram