ГоловнаПолітика

НАБУ закрило справу про незаконне збагачення екс-заступника голови Адміністрації президента Портнова

У рамках провадження розслідували привласнення Портновим 26 млн гривень.

НАБУ закрило справу про незаконне збагачення екс-заступника голови Адміністрації президента Портнова
НАБУ закрыло дело против экс-замглавы АП Портнова
Фото: http://focus.ua

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження, відкрите за фактом можливого незаконного збагачення на 26 млн гривень колишнього першого заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських новин".

"Постановою детектива НАБУ від 6.03.2019 кримінальне провадження №42017000000004815 від 27.11.2017 за ознаками злочину, передбаченого ст. 368-2 Кримінального кодексу, закрито", - йдеться в повідомленні.

У рамках провадження розслідували факт отримання Портновим у період з липня 2011 року по 31 грудня 2013 року незаконних виплат на загальну суму 26 млн гривень. Зазначено, що справу закрито у зв'язку з рішенням Конституційного Суду про неконституційність притягнення до відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Раніше Генеральна прокуратура відмовилася виконати рішення суду про закриття до 20 березня всіх кримінальних проваджень проти Портнова. 20 лютого Печерський райсуд Києва встановив для ГПУ термін один місяць для завершення розслідування кримінальних проваджень щодо екс-заступника голови АП. Зокрема, йдеться про кримінальні провадження, відкриті за фактом можливого незаконного збагачення, а також за фактом погрози з боку Портнова на адресу екс-депутата Інни Богословської.

Нагадаємо, в березні минулого року СБУ заявила, що почала провадження проти Портнова за статтею "державна зрада".

У листопаді 2015 року Печерський суд зобов'язав зняти Портнова з розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram