ГоловнаПолітика

Корабель НАТО зайшов в Одеський порт

У лютому в Одесу заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook.

В Одеський морський торговельний порт вранці 23 березня зайшов корабель НАТО. Біля 16-го причалу морвокзалу пришвартувався французький тральщик M653 Capricorne, повідомляє «Думська».

Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов у Чорне море 21 березня. Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморських країни в Одесу цього року. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook.

Фото: Думська

Мета заходу - підтримка двостороннього співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі. Корабель знаходитиметься в Одесі до 26 березня. В рамках візиту заплановані навчання з кораблями ВМС України за програмою PASSEX.

«Каприкорн» не вперше у Чорному морі. На початку липня 2006 року він гостював у болгарській Варні і провів навчання у складі великої групи кораблів (США, Іспанія, Італія, Греція, Німеччина, Ізраїль).

Тральщик відноситься до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції у серпні 1987 року. Повна водотоннажність 625 тонн. Довжина - 52 метри, ширина - 9, углибка - 3,8 метра. Максимальна швидкість на дизельному двигуні - 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах - 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб (5 офіцерів).

Фото: Думська

Корабель оснащено двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння - 20-мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту є також радіолокаційна станція та гідроакустичні система.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram