ГоловнаПолітика

МВС відреагувало на лист послів G7 про загрозу "екстремістських рухів"

«Червоні лінії були проведені».

МВС відреагувало на лист послів G7 про загрозу "екстремістських рухів"
Акция "Нацкорпуса" в центре Киева, 9 марта 2019 года
Фото: Макс Требухов

У Міністерстві внутрішніх справ прокоментували лист послів країн «Великої сімки» главі МВС Арсену Авакову про «небезпеку екстремістських рухів». Про це йдеться в коментарі міністерства на запит Радіо Свобода.

За словами представника міністерства, позиція Авакова щодо екстремістських політичних рухів в Україні «залишається твердою і безперечною».

Як стверджують у відомстві, керівники радикальних груп «були попереджені, що агресивні спроби втрутитися в чесний виборчий процес ... приведуть до відповідних наслідків».

«Червоні лінії були проведені - ніяких залякувань, агресії, насильства або інших спроб силовим способом вплинути на вибори», - повідомили в МВС.

Нагадаємо, 15 березня посли країн Великої сімки (G7) відправили листа главі МВС Арсену Авакову, в якому висловили стурбованість "екстремістськими політичними рухами в Україні", натякаючи на "Національний корпус" і "Національні дружини".

Останні кілька тижнів в Україні активізувалися представники "Національного корпусу". Вони вимагають заарештувати близького соратника президента Петра Порошенка Олега Гладковського, звинувачуючи його в "мародерстві" на оборонних контрактах.

9, 16 та 19 березня ці мітинги привели до зіткнень з поліцією в Києві, Черкасах, Полтаві та Івано-Франківську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram