ГоловнаПолітика

Клімкін обговорив з делегацією США заяви Луценка стосовно Йованович

МЗС плідно співпрацює з послом США і вдячне їй за внесок у розвиток стратегічного партнерства між країнами.

Клімкін обговорив з делегацією США заяви Луценка стосовно Йованович
Павел Климкин
Фото: www.eurointegration.com.ua

Міністерство закордонних справ України плідно співпрацює з послом США в Україні Марі Йованович і вдячне американському дипломату та її команді за внесок у розвиток стратегічного партнерства між країнами.

Про це в коментарі "Укрінформу" заявила речниця МЗС Катерина Зеленко.

"Павло Клімкін підтримує хороші стосунки з послом США. Ми також високо цінуємо особисту роль посла Йованович і її команди у розвитку стратегічного партнерства між нашими державами", - зазначила Зеленко.

Вона повідомила, що питання заяв генпрокурора Юрія Луценка щодо посла США порушувалося під час вчорашньої зустрічі глави МЗС з делегацією американських сенаторів і конгресменів, а також сьогодні під час інтерв'ю західним ЗМІ.

"Міністр закордонних справ чітко зазначив, що США є стратегічним союзником і другом. Він наголосив, що "ми вдячні за стабільну підтримку США у протидії російській агресії, посиленні санкційного тиску на РФ, сприянні у проведенні реформ в Україні та досягненні європейських і євроатлантичних стандартів", - зазначила прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У Держдепартаменті назвали твердження Луценка "відвертою вигадкою".

У посольстві США також заявили, що інформація про так званий "список недоторканих" не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію посла Йованович. Крім того, наголосили в посольстві, звинувачення на адресу представників США є проявом корупції, а озвучування претензій у ЗМІ "не робить ці претензії правдивими".

Президент Петро Порошенко заявив про повну підтримку Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram